Want ik weet dat mijn Verlosser leeft, ik ben geliefd


Ik geloof

Home

Mijn verhaal

Filmpjes

Gedichten

Overdenkingen

Wallpapers mobiel

Links

Contact

Wat een God is Hij!Psalm 104:1 & 2                                                                                                             

Prijs de HEER, mijn ziel. HEER, mijn God, hoe groot bent U.

Met glans en glorie bent U bekleed,  in een mantel van licht gehuld.

 


Graag wil ik getuigen van de wonderen en tekenen die onze God en Heer in ons leven heeft gedaan!


Het begon half april 2008, toen ik (Huib) onze  vrienden van de Grote Witte Tent per mail op de hoogte bracht dat wij door gebrek aan financiële middelen omdat ik zonder werk was geraakt, deze zomer helaas niet naar Luxemburg konden.


Een dag later vertelde ik een zuster uit onze gemeente dit, en zeg erbij: ‘‘ Maar als onze Heer wil dat wij daar nodig zijn, op welke wijze dan ook, zullen wij hoe dan ook naar Luxemburg gaan.

Het zij om van Hem te getuigen, het zij om de mensen van de GWT tot bemoediging of hulp te zijn.

 

De volgende morgen ging de telefoon; het was een kennis hier uit de buurt, die we alleen maar op de camping tegenkomen, en verder eigenlijk nooit zien.

‘‘Huib, ik hoorde via via, dat je zonder werk zit en dat het financieel niet haalbaar is, met je gezin naar Luxemburg te gaan.’’ (Wij zijn 20 jaar geleden de eerste 2 keren met hem naar Beaufort Luxemburg op vakantie geweest, net na zijn scheiding.)


‘‘Dit kan natuurlijk niet. jullie hebben mij vlak na mijn scheiding erg geholpen en ik heb vaak met jullie meegegeten in die tijd, omdat ik geen geld had.

Ik bied jullie 2 weken sta-geld op de camping aan, dan betaal je zelf alleen de reis en het eten.

Laat maar weten wat het kost.’’


Ik viel van verbazing helemaal stil, en dat gebeurt niet vaak. Ik heb deze persoon in de eerste plaats heel erg bedankt, en gezegd dat ik dit wel eerst met mijn vrouw wilde bespreken en dat ik hem later terug zou bellen.


Ik naar boven, waar Jacqueline aan het werk was. Het hele verhaal verteld, en zij antwoordde: ‘‘Het is vreselijk lief aangeboden, maar de reis kost ook  minstens €100,-  heen en weer, en de boys willen als het zonnig weer is ook graag iedere dag naar het zwembad, en daar hebben we gewoon geen geld voor.

Je kunt niet twee weken op de camping alleen bij de caravan gaan zitten en verder niets omdat je er geen geld voor hebt.’’ Ja, dat begreep ik wel, maar ik zag dit telefoontje echt als een ‘‘knipoog’’ van onze God.


Diezelfde middag kreeg een sms van een onze vrienden van de GWT, hij had het bericht gelezen, en vond het maar helemaal niks dat we niet naar Luxemburg kwamen.

Later die dag spraken Jacq en ik er weer over, en ze zei;‘‘ Ik heb in gebed gevraagd of de Heer, als het werkelijk een teken van Hem is, nog een bevestiging wil geven, dat iemand bijvoorbeeld spontaan €100,- voor de reis aanbiedt of zoiets.


Dan zou ik geen twijfel meer hebben of onze Heer toestemming geeft om twee weken naar Luxemburg en de GWT te gaan. Een dag later ontving ik een bemoedigende mail van meneer van Heest van de GWT. (weer een knipoog?)


Zaterdagmorgen. Jacqueline ging naar de wekelijkse bidstond in onze kerk om 07.00 uur.

Daar vertelde ze het verhaal aan een van onze voorgangers. ‘‘Natuurlijk moet je dan gaan, hoe vaak komt het voor dat je zoiets aangeboden krijgt, en dan ook nog van iemand waar je bijna geen contact mee hebt?’’ was zijn reactie.

Maar Jacqueline was nog steeds niet overtuigd.


Zaterdagavond. We zaten op visite bij familie, en we vertelden hen van dit wonderbaarlijke aanbod.

Zij keken elkaar aan, en zeiden;‘‘ daar wilden wij het met jullie graag nog even over hebben; wij hebben een grote financiële meevaller gehad, en morgen komen wij jullie graag een enveloppe geven voor de vakantie.’’

Wederom wisten we op dat moment niet wat we moesten zeggen.


De enveloppe kwam, en bevatte genoeg geld voor de reis, én de boodschappen gedurende de vakantie.

Toen Jacq de week erop met de camping contact opnam om te reserveren, was de plaats waar we al 6 jaar staan, ook nog vrij…..


Lieve mensen, iemand die dit niet als een wonder van God erkent, wil bewust stokdoof en stekeblind zijn!!!

God is GOED, geprezen is Zijn Naam, óók als we niet op vakantie hadden gekund.Huib  20-04-’08

home

volgende

vorige